Hai, sictir..


HAI-SICTIR

.. da, si ne-am agitat toti cand a anuntat Victoras ca vrea accize la combustibili.. cat era, 7 eurocenti?.. sa nu ne legam de suma, e clar ca ochelaristul asta – pe langa ca e mitoman – habar nu are cum functioneaza economia tarii noastre, care e practic inexistenta, sau cum ar trebui sa functioneze.. dar azi nu discut despre alesi, nunu.. azi vorbesc despre idiotii lui, supusi si umili, care platesc taxe si impozite si care si-au stins de mult simtul decentei, al responsabilitatii si – din cand in cand, cand e disponibil – chiar si creierasul..

.. la inceputul saptamanii, zice-se, au protestat transportatorii.. in traducere, nea Ghita care trece pe langa tine in cabina de tir, cu prospape cu tzatze goale, leduri pe toata caroseria si care se scobeste adanc in nas cautand si forand dupa ceva ce nu exista.. cine-s eu sa-i impiedic sa protesteze?.. protestati fratilor..

.. dar, spre deosebire de fraierii aia de tot stau prin oras si prin fata prefecturii din Sibiu, dupa ce au obtinut aprobari si chestii, si care zilele trecute s-au mai ales si cu niscaiva amenzi, Ghita nu s-a deranjat, nu.. el si-a sunat colegii de breasle pe telemobil – cine stie, poate a fost prezent si cloparul din Jina, ca doar or fi consateni – si siau zis ei asa.. mah, ar fi cazul sa protestam.. zi si facut.. si, cum au protestat ei?.. pai au blocat parte din centura ocolitoare a Sibiu-lui – a se citi autostrada.. ca asa se face la noi..

.. pai, ba neghiobule, tu pe mine te razbuni?.. pe noi, astialalti idioti care platim impozite, roviniete si aceiasi combustibili ca tine?.. asa stii tu sa protestezi.. fcreci pe toti ceilalti atunci cand e interesul tau, ca doar ce cacat.. ia, ce ziceti, nu se enerva Ghita daca-i blocai ulita din satul natal?.. ba, sa te miri daca nu iese pe poarta cu parul in mana, urland dupa tine si injurand orasenii.. caca-m-as in clopul lui sa ma cac..

.. dar nu e nimic nou, asa suntem noi romanii.. urlam, ne plange, si ne asteptam ca ceilalti sa ne sustina.. suntem romani uniti cand am eu o problema, dar cand au ceilalti ma doare la basca, ca doar nu e treaba mea.. si, Ghita, ai rezolvat problema?.. nu prea.. dar nu inteleg de ce nu a rezolvat-o politia rutiera, care a redeschis traficul pe centura cat a putut de repede, dar nu am auzit nimic de sanctiuni.. da’ de ce ciobanul meu?.. de ce nu s-au ridicat carnetele la cercopitecii aia de au blocat autostrada cu ditamai TIR-ul, ca asa a vrut schimbatorul lui?.. ca asa, rezolvam problema.. fara job la covrig, nu-si mai facea griji de acciza ci se preocupa sa se reprofileze si el pe ceva mai de viitor.. or fi fost consateni si cu agentul, ce cacat sa mai zici.. ca de eram eu, si opream in drum, ia vezi.. ce pieton trist eram de sarbatori.. hai, sictir..

later..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s