Dator..


10415datorie-11

.. voi mai tineti minte cazul ala cu fetita aia speriata de angajatii bancpost?!.. eh, se pare ca cei de la CAS au baut o cafea, doua cu respectivii si s-au inspirat in a pune in aplicare urmatoarea..

.. am vazut de dimineata – nu am link acum sa va arat, dar caut sa gasesc cat mai repede – cum ca o fata de 15 ani din romania s-a trezit in posta cu anunt din partea CAS, prin care era informata de faptul ca e datoare cu 24 lei – 36 cu penalitati – pentru faptul ca, cu 2 ani in urma, a generat venituri si nu a platit CAS.. desi mama fetei a incercat sa solutioneze problema, cei de la CAS au trimis-o la ANAF si ANAF au trimis-o inapoi la CAS.. ca la noi.. nu ne intereseaza problema ta, decat banii tai.. dar nu inteleg de unde anume problema?!..

.. din cate stiu, un minor are drept legal de a presta servicii/munci – cu aprobarea scrisa a parintilor – doar dupa ce implineste varsta de 14 ani.. e si logic, ca fara buletin ce acte de angajare sa iti faca.. si, daca esti angajat legal, transferul de bani catre CAS se face automat, nu te duci sa platesti tu de nebun, asa, ca nu aveai ce face acasa si te-ai decis sa iti petreci ziua in miros de transpiratie si prostie absoluta la cozile CAS..

.. fata aia – mai sus mentionata – avea 13 ani acum 2 ani, deci nu putea munci legal, ceea ce inseamna ca nu putea inregistra venituri, astfel ca nu e datoare CAS.. daca intr-adevar a inregistrat venituri ilegale – gen evaziune fiscala, munca la negru – aia oricum nu mai e treaba CAS, ci a sectiei de finante si autoritatilor de drept..

.. si atunci, nu inteleg unde dreq e problema?!.. de ce mai plimbati femeia aia dintr-o institutie in alta, cand totul e evident, clar si solutionabil simplu – e un act fals, gresit eliberat (indiferent de care angajat si al carei institutii) care se anuleaza instantaneu, ca supa la plic.. dar nuuuu….. cand statul zice ca esti dator, apai esti dator.. el nu trebuie sa isi motiveze legal sau cu vreun act “afirmatia”, e asa cum zice el.. si ramane la latitudinea ta – ba chiar ai obligatia – sa dovedesti ca se inseala, si ca a gresit.. nu reusesti, platesti – chiar daca nu trebuia, sau ai platit deja..

.. asa se implementeaza democratia si prezumtia de nevinovatie la noi in tara.. ca doara suntem europeni, ce puritatea mea..

later..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s