Protectia.. copilului..


Child20Protection20log

.. in primul rand, va rog sa observati la categorie am inserat postul asta.. chiar nu cred ca poate fi luat in serios ce urmeaza..

.. ce urmeaza e ce am citit si eu saptamana trecuta, si anume o partifica infima din activitatea institutiilor statului, alea care stau pe bani grei si ne pazesc pe noi, clipa de clipa, ca sa ne fie tarana viata mai usoara..

.. care va sa zica.. cica, cetateanul roman, tata al celui mai puternic copil din lume – poreclit “Micul Hercule” – este acuzat de catre serviciile de protectie a copilului de “rele tratamente” asupra propriului copil, motiv pentru care i s-a intocmit dosar de cercetare penala si risca sa fie decazut din drepturile parintesti.. motivul?!.. pai, se pare ca a deranjat tare un clip pus chiar de “inculpat” pe internet, in care copilul si cainele apar in lanturi, cu lanturi, etc..

.. in primul rand, primul prost e tatal.. nu pentru ca l-a invatat pe copil ce e aia disciplina si conditie fizica.. nu pentru ca baiatul ala ar face de cacao orice atlet profesionist sau culturist de meserie.. nu pentru ca a facut sportul o chestie de rutina, indispensabil si de zi cu zi.. nu de asta, ci pentru ca a pus filmul ala pe internet..

.. sunt absolut convins ca nu isi abuzeaza copilul.. in primul rand, daca il abuza nu cred ca punea pe Net.. si in al doilea, eu nu am vazut copil subnutrit sau neingrijit care sa aiba asemenea performante si conditie fizica.. iar apoi, putea si el sa anticipeze reactia idioata a primatelor care incalzesc bucile pe fotoliile acordate de functiile de stat – si nu numai – care sar la gatul  tau, ori au ei dreptate ori nu au, atunci cand e vorba de subiecte tabu si “sensibile” gen javre comunitare, avort sau – in cazul de fata – abuz fata de copii.. deci, prietene, ai fost tare prost.. sper sa fie bine, pana la urma.. ca nu vreau sa creasca copilul ala fara un parinte serios din cauza unor idioti, prin orfelinatele romanesti – ca, stim, nu-i asa?!.. acolo sunt conditiile ideale pentru cresterea unui copil..

.. dar pana atunci, hai sa vorbim de rele tratamente.. si de protectia copilului.. vorba aia, exemple gasim cacalau..

  • sa nu-ti vezi parintii, pentru ca au fiecare 2 joburi ca sa faca fata cheltuielilor
  • sa nu ai ce manca sau ce purta pentru ca ai tai pur si simplu nu si le permit si refuza sa fure ca ceilalti din jur
  • sa fii lovit/jignit la scoala de profesori, cadre didactice – chiar si student fiind
  • sa vezi ce vezi, si sa auzi ce auzi la tv/radio – tot felul de reclame erotice pentru cele mai banale produse, filme asemenea, si desene animate fara umor, dar violenta la kilogram
  • sa vezi cum politia fura si bate, fotbalistii conduc tara si presedintele jigneste ziaristi si palmuieste minori
  • sa incerci sa mergi la scoala si sa te alerge, sau chair sa te muste, o haita de caini comunitari
  • sa fii lovit pe trecerea de pietoni, desi aveai culoarea verde
  • sa fii umilit ca citesti, asculti muzica buna sau inveti.. caci, da, esti diferit..

.. as putea scrie la nesfarsit.. cine s-a prins pana aici unde bat, bine.. cine nu, e batut in cap.. si nu bat nicaieri unde nu mi se raspunde sau aud ecou, e o chestie de principiu..

.. sa imi zica mie, unde-s astia care se agita ca vor sa protejeze copiii in toate situatiile de mai sus si multe altele, in care acestia sufera mocnit, inghit in sec si li se sterge zambetul de pe fata, li se interzice sa fie ei insisi, li se modifica personalitatea.. chiar li se schimba viata, sau chiar curma.. unde-s, mah?!.. sunt la cafele si tigari in capatul coridorului, departe de usa incuiata a biroului – pentru ca nu vor sa fie deranjati – comenteaza gratarul de ieri si prima de maine, in timp ce gasesc cu usurinta motive sa se planga de propria viata si propriul job.. ca e grele..

.. si, cand ne cautam de lucru, ne luam de nesimtitul asta, ca is ichinuie copilul cu sport.. taranul.. mai bine il relaxa cu un iPhone, neste hamburgeri de la Mec, si cateva discuri cu CRBL si Inna.. ala om serios..  si, de plictiseala, sa fi bagat cultura la duba si sa dea pe post.. ca deh, e un intelectual.. hai sictir..

.. copiii au, in primul si primul rand, nevoie de protectie de institutiile statului si ai ei regi si pioni.. din pacate, nimeni nu le poate satisface nevoia asta, nici macar parintii.. caci, sceptrul puterii nu e la ei, ei sunt doar crescatorii.. beneficiarul produsului este statul, si statul isi protejeaza bunurile si interesul..

later..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s