Popo, treci la sapa..


blog

.. Moise Guran zicea ca nu i se pare o idee rea..

Cum tineretul satelor nu prea vine pe la biserică ci confundă tot mai des calea cea dreaptă cu cele șapte cărări ale cârciumei din sat, ministrul Daniel Constantin și Patriarhul Daniel s-au înțeles ca preoții să facă această campanie publică de informare, dar nu în biserică, nici la slujbe ci în comunicarea directă pe care fiecare preot din sat o mai are cu țăranii – mai la un parastas, mai la sfințirea unui drum comunal sau la binecuvântarea unei recolte.

.. eu, unul, vad altfel problema..

.. ca se doreste ca tineretul, sau oamenii in general, sa fie informati in ceea ce priveste agricultura, importanta ei si programele puse in practica si la dispozitia cetateanului spre un eventual progres.. nu deranjeaza, cel putin nu pe mine.. dar, ma intreb eu asa – BOR-ul, in spera patriarhul, nu are angajat un PR-ist pe acolo?!.. eu tind sa cred ca da.. daca respectivul are studii serioase in domeniu, il anunt ca le-a facut degeaba si sa isi dea o palma, dupa care sa intoarca si obrazul celalalt.. daca nu e pe domeniu, si e doar un alt teolog “dresat” si “raspopit”, pus la treaba.. atunci, nu ma mira ca lucrurile stau cum stau pentru BOR..

.. sa ne intelegem, ca nu-s ateu.. dar, de la o zi la alta si de la o perla la alta a BOR, incep sa ii inteleg.. si-asa are grave probleme de imagine Biserica, din motive simple – pur si simplu nu practica ceea ce predica, asa ca nu are cum sa te ia lumea in serios.. ba, mai mult, cei care pur si simplu nu iti sunt “urmasi”, si urmaresc chestii mai interesante pentru ei pe facebook si twitter se simt jigniti, ba chiar furati, de faptul ca li se ia banul din buzunar fara sa fie intrebati ca sa.. ce?!.. daca ei nu cred in ceea ce predica BOR – caci, de crezut nu se vede ca ar crede – activitatea lor e practic una de domeniul SF-ului, si unul al naibii de costisitor.. discutia e lunga, am mai scris despre asta, stim cu totii cum e treaba.. stiu si eu, si totusi, inca dau cu paru-n balta..

.. de ce, din toti “intermediarii” sau candidatii posibili pentru aceasta “operatiune”, trebuiau sa fie preotii?!.. de ce trebuia sa ducem BOR-ul la un nivel evident si blasfemic de firma care face contracte cu statul, si presteaza servicii in folosul propriu?!.. si, mai ales – pe mine asta ma roade tare de tot – ce primeste BOR la schimb?!.. sa fim seriosi.. nu-i vad eu pe astia facand ceva gratis.. adica, e clar ca preotul nu primeste nimic in plus la tichetul de salar, nu zic, dar “sefii” pupa ei ceva, si ma tot intreb de cateva zile ce anume.. si cred ca m-am prins..

.. va aduceti aminte ca se tot agitau liderii BOR pe tema cimitirelor private, si a faptului ca doar ei ar trebui sa aiba drept de administrare si gestiune a acestora, restu’ scosi in ilegalitate.. nu tu slujbe pentru morti in cimitire privatem, etc.. eh, cred ca aici au batut palma mocofanii.. cred ca s-au dus si au zis ceva de genu’..

– sefu, stii.. nu e o problema.. facem asta pentru tine, ii punem pe astia de la sate sa arunce cu cuvantul Ministerului Agriculturii, ca pe celalalt Cuvant il cam propovaduim degeaba.. dar, ne lasi cimitirele si ne asiguri monopolul.. nu de alta, dar iese noul model de S-Class.. si, doar suntem investitori seriosi, nu?!.. investim in noi..

.. asa ca, asteptati ca lucrurile sa fie legiferate curand.. eu nu o sa ma mir cand vine anuntul oficial.. pana atunci, popo, treci la sapa ca ogoru-i lung si lat, gheorghe muci de beat.. viata-i scurta, gustu-i lung..

later..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s