Javrele au talent..


url

.. din motive independente de context – adica, eu stateam la tv, si tv-ul statea pe protv, si fermierul nu avea nimic impotriva – am vizionat finala de la romanii au talent.. va rog sa observati ca nu am pus ghilimele, pentru ca nu e nimic original acolo, nici macar talentul..

.. urasc emisiunea asta, si celelalte de acest gen.. e stupid, subiectiv si mai ales comercial.. asa ca nu are nici in clin nici in maneca cu adevaratii talentati, ca dovada finala si rezultatul ei..

.. chiorii si posesorii de timpane de tabla ma vor contrazice – au mai facut-o, o vor face, dar animalele care latra de obicei le ignor.. pot spune ca nu m-am uitat la nici o alta emisiune, decat finala, asa ca nu stiu cine a ajuns la preselectii si pe cine au eliminat pana sa ajung la finala.. dar din ce a ajuns in finala, cativa chiar erau talentati, cam o mana de oameni asa..

.. tipa care desena in nisip era sublima, finuta si modesta.. iar baiatul ala cu acordeonul era pur si simplu genial, un maestru al instrumentului.. avea un control absolut asupra lui.. si, spre dezamagirea mea am avut dreptate cand, in timpul concursului, am zis ca vor castiga javrele.. stiam ca momentul ala apeleaza la latura sensibila si finuta a cetateanului roman, usor impresionabil, fara ureche muzicala si o inima cat casa care se lasa inlacrimat de un catelus dragut, dar si-ar macelari vecinul cu toporu’ sau si-ar viola bunica pentru o stila de Saniuta..

.. romanii au talent.. or avea, nu mai putem raspund absolut la asta.. vremurile alea au trecut.. dar de unde romani?!.. cainii erau romani, aveau cetatenie?!.. aveau acte/pedigree care le stabilea originea si locul nasterii?!.. vreau un interviu cu parintii lor la tv, sa ii vedem cat de mandri sunt ca odraslele lor se tavale pe jos si se lovesc cu urechile de coaiele stapanului pentru o buca’ de pita, si el ia meritele.. cam ca in armata, generalul ordona, tu mori executand si el primeste laurii pentru rezultatul final..

.. mi-e rusine sa spun cuiva ca sunt roman.. tot vad momente patriotice la tv-uri, dar sunt lipsite de valoare si chiar kitschoase.. eram un popor mandru, cu istorie si traditie.. munceam din greu si rezultatele le vedea o planeta intreaga.. acum, ne-a ramas sa ne mandrim cu neste catelusi flocosi.. ma umple de patriotism..

later..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s