Liftier sa ma fac..


romania

.. eu am probleme mari, zi de zi.. si imi fac nervi, pentru ca insist sa fiu incapatanat si informat – in traducere, mi-s atent la tot ce misca, atata timp cat contine o informatie veridica si cu adevarat importanta.. cu cine se fute pisi si ce ruj poarta iuby pe banana nu ma pasioneaza..

.. de dimineata, am aflat ca salarul unui liftier la un spital din Bucuresti e mai mare ca al mediciului.. apoi citesc despre problemele pe care le intampina cardiacii in Timisoara.. si, in final, aflu ca in spitalul public sibiu, in timp ce cacatul curgea pe pereti si oferea o aroma cacanie pacientilor, solutia ideala gasita de cei responsabili si in masura sa caute solutii a fost sa isi dea demisia..

.. si atunci, ma intreb.. cum pula calului sa ne referim la un “sistem medical romanesc”?!..

.. sa faci atata scoala, sa ajungi medic – vorbesc de aia care chair merita, nu de pizdulicile fitzoase cu poze sexy pe feisbuci care dau porcul sau veverita ca sa treaca examenul – si sa ai in carca responsabilitatea atator vieti omenesti e dificil, si dovedeste o pasiune incredibila si o dorinta imensa de a face altora bine.. departe de medicii din romania, se pare, este si recunostinta masurabila in RON a statului roman, care-si bate joc de ei serios de tot.. dar, sa dai lifierului un salar mai mare decat medicului, e chiar prea mult.. macar, daca au nesimtirea sa faca asa ceva, mai bine aparea la tv ministrul sanatatii si le zicea:

– ma cam doare in cur de medici.. sa ma pupe unde sed..

.. ca tot aia era.. deci, in sistemul medical romanesc, medicul e un cacat.. liftierul e vital..

Nota – data viitoare cand ai probleme, nu suna la ambulanta, cauta in pagini aurii liftieri.. te rezolva mai bine..

.. de cardiacii de la Timisoara, si problemele lor, mi-e si jena sa discut.. oamenii aia sunt – multi din ei – cu un picior in groapa, si spera in fiecare seara ca maine dimineata sa se trezeasca, sau poate naivii chiar spera sa se simta mai bine sau sa se insanatoseasca.. asta in timp ce clinicile nu pot functiona corect, si daca ar vrea sa isi ia problema in propriile maini, adica sa mearga bolnavul sa isi achizitioneze medicamentele necesare care sa il ajute sa supravietuiasca, ii interzice legea.. de ce?!.. pai, e simplu.. ai platit CAS, astfel ca statul iti interzice sa cheltui din banii aia, ca nu mai sunt ai tai, nesimtitule.. trebuie sa ramana acolo.. si daca crapi, ne doare-n cur.. urmatorul..

.. recunosc ca apartamentul in care locuiesc nu e luxos, departe de el aprecierea.. am idei, stiu cum vreau sa il renovez, dar chiar daca as avea timp sa o fac, din cur tzechini.. dar ma pot lauda ca e curat, si desi e curat nu il numesc spital.. asa cum nu pot numi nici cladirea aia mare, platita din banii romanilor, in care persoane cu probleme de sanatate se duc si stau in conditii mizere – pe banii lor – si care, cand credeau ca nu se poate mai rau, s-au trezit savurand peisajul dejectiilor in timp ce se prelingeau inspre podea – datorita gravitatii, partial, dar mai mult datorita hotiei imense din sistemul medical din ultimii 23 de ani.. cum cacat sa numesti chestia aia spital, mah?!.. ca daca imi deschid un amarat de salon de coafura, ai neste acte de facut de te ia dreq.. si controale, si masuri de igiena, si blabla.. si ce faci?!.. tunzi floci cu o foarfeca.. si, in “spital” se permite asa ceva?!.. nu il inchidem, ca nu avem altul.. asta e de tot cacatu’.. dar bani inca sugem la buget, ca doar baietii vor salar..

.. dar, toate astea deja sunt de domeniul cotidianului.. in fiecare zi ma enervez ca prostu’, si nu mi-ajuta la nimic.. si, desi sunt frustrat de cat de nesimtiti si hoti sunt baietii astia din posturi, fraierii suntem noi.. continuam sa platim is nu reactionam in nici-un fel..

.. intre timp, imi cautam loc de munca.. si cred ca ma fac liftier, ce pixu’ meu..

later..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s