Support..


ubuntu-support

.. dintr-o pura prostie, am ajuns sa ma scarpin invers.. sa explic..

.. cand am aprins azi compu, m-am trezit ca nu boot-a, asa ca windows 8 a intrat in modul de autorepair, caci altfel nu se putea, si mi-a pastrat setari si blabla, dar a rescris fisierele esentiale windows.. toate bune si frumoase, dar m-am trezit cu un folder de Windows.old.. si cum neuronul meu nu a fost prea atent, in loc sa accesez disk cleanup si sa dau de acolo remove old windows files, am apelat la butonul delete.. si uite asa se futu meciul.. acum am un folder ce contine o veche instalatie windows pe care nu o pot sterge, nici sa ma tai cu bomfaierul..

.. am incercat de sub admin, din command.. am incercat take ownership.. le-am incercat pe toate, si fara succes.. singura posibilitate ramasa e sa rulez un livecd de *Unix-based OS si sa sterg de acolo – asta in caz ca am permisiunea.. mdeah.. mno, si pana aci destul de simplu – desi consumator de timp – dar stai sa vezi perla..

.. mno, dupa ce am dld imaginea de ubuntu, am setat compu sa ruleze de pe cd, si blabla – am un CD-RW dedicat Ubntu OS si care sta cuminte si asteapta, in caz de urgente.. pixu’, ca tot nu voia.. pur si simplu ignora tot si intra in windows.. ma uit pe pagina de support, si ma sfatuia sa instalez un bootloader sa ma ajute.. zis si facut.. ma, sa stii ca m-a ajutat.. bloca pornirea windows, dar nu pornea ubuntu.. reusesc pana la urma sa pornesc windows si sa dezintalez porcaria aia, dupa care iar ma pun pe citit support..

.. si citesc, si citesc ceva vreme buna.. imi zice de bios, imi zice de Uefi.. etc, blabla.. mai modific niste setari pe acolo, in incercarea de a facilita boot-area.. inca neste restarturi, inca neste esecuri.. si dupa toate astea dau de post-ul important – post care, putea fi rezumat intr-un paragraf langa butonul de download, si anume: versiunea pe 32-biti a Ubuntu nu suporta Efi..

.. mno, si ma apuc si dld imaginae de x64, si ce crezi?!.. iote surpriza..

livecd

.. you motherfucker.. si asta se numeste suport?!.. trebuia sa imi dau seama singur ca ar trebui sa pun pe USB?!.. sincer, nu m-am uitat la dimensiune in fereastra de dld, ca doar prima a incaput pe CD.. great.. alte minute, alta distractie.. asta daca pana la urma, iese.. intre timp, folderul ala inca ocupa spatiu de-am-pulea pe disk.. mersi fain, ubuntu..

later..

l.e.:  am folosit virtual drive manager, am montat imaginea si am folosit wubi ca sa instalez ubuntu de sub windows.. reboot.. si fix pixu’ flaro.. windows da eroare ca nu-i convine, ma pune sa aleg OS.. aleg Ubuntu.. restart.. si ma intorc la eroare – asta pana cand aleg Windows, moment in care pot savura din nou post-ul asta..

l.e.2: am reusit sa boot-ez de pe usb.. that folder is gone..

Advertisements

2 thoughts on “Support..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s