Readon..


 

Screenshot (9)

.. isi mai aduce cineva aminte de diminetile alea de iarna, candva in apropiere sau chiar de craciun, cand stateam tolaniti la tv savurand misorusile din casa si haleurile de sub nas, savurand celle mai recente perle si torturi aplicate de catre DeeDee lu’ frate-su?!.. eu da, si le duc dorul de cativa ani, dintr-un motiv simplu – idiotii astia de pe la televiziuni s-au apucat sa traduca toate desenele animate in romana – nu subtitrare, ci traducere – pe motiv ca la fel se practica si pe afara, cel mai simplu exemplu folosit – si nu numai in situatia asta – este Germania..

.. au stat ei si s-au gandit ca daca plozii germani sunt retarzi si de-abia isi vorbesc propria limba – nu vorbim de scris si gramatica, si de limbi straine nu poate fi vorba – atunci, ce dreq.. hai sa le scadem iq-ul si la ai nostri.. si pe langa ca, intentionat si voit, le puturosim creierul si le servim pe tava tot, fara ca ei sa mai faca vreun efort – eu de exemplu, tin minte, ca la 4-5 ani citeam ziare cu mama in bucatarie.. s-a ocupat de mine, si stiam citi.. si uite-asa am apucat sa citesc si subtitrari la filme, ca dup’aia sa invat si engleza – mai avem de-a face si cu traduceri tampite, realizate de traducatori la fel, care fac ca replicile sa aiba alte conotatii si sensuri – pe langa faptul ca poantele/replicile amuzante se duc dreq si dau cu ele de toti peretii de nu mai ai la ce rade.. si atunci, noi ce incurajam?.. lenea.. unii ar zice patriotismul, ca traducem in romana.. ete cacat.. daca in limba de cunoastere, curiozitate si de umor sta patriotismul, inseamna ca e plin de patrioti in guvern si printre liderii politici..

.. asa ca, era vremea pentru o schimbare.. nu de alta, dar eu chiar si acum – la minteni 29 de ani – ma uit la desene animateĀ  – o poanta buna si bine scrisa ma face sa rad oricand.. de mult cautam solutie la problema asta, si zilele trecute am gasit din pura prostie, pe internet.. Readon Player – un player online gratuit, cu o lista inclusa, si destul de extinsa, de canale disponibile (sortata pe regiuni si gen de program) care iti permite sa ai acces la canale pe care RDS sau CNA nu vrea sa ti le mai difuzeze sau canale care si-au pierdut complet hazul de cand cu traducerile unora.. canale precum Cartoon Network..

Screenshot (10)

.. asa ca acum, stau linistit si imi mananc macaroanele cu branza in timp ce savurez cateva episoae originale din Dexter’s Laboratory.. this is the life.. merita incercat programul.. enjoy..

later..

 

Advertisements

One thought on “Readon..

  1. de la desene am invatat majoritatea limba engleza. la scoala abia prin a-7a au predat. si aia pentru incepatori. acum le traduc in romana, cu voci tampite, nicidecum cele riginale, celebre pentru personajul care le infatisa.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s