I’Velo..


.. daca tot ne-a dus de nas sasu’ atata timp cu pista lui de biciclete, era si timpul sa avem oportunitatea sa le folosim, chiar daca nu detinem o bicicleta.. astfel ca, am fost entuziasmat cand am auzit ca cei de la i’velo deschid un centru de inchirieri biciclete la sibiu..

.. partea interesanta e ca, odata ajunsi la Masa Critica, ne-am dat seama ca circuitul va fi unul urban, desi ne asteptam la o plimbare relaxanta printre copaci si capuse.. trebuie sa recunosc ca nu as avea curaj sa circul zi de zi cu bicicleta prin sibiu, ar dauna grav sanatatii – si nu ma refer la inhalarea de noxe, care e evidenta si inevitabila – ci ma refer la nesimtitii din trafic care ar trece pur si simplu prin tine.. chiar in timpul plimbarii era sa fiu cules de un automobil, in timp ce eram pe pista de biciclete, si am inteles de la alti participanti ca pe unii chiar i-a atins un autobuz, condus de un taranoi grabit pus pe injurat.. ce sa faci, romanii nu-s pregatiti pentru civilizatie, pentru ca asta ar insemna sa respecte reguli..

.. apropo de reguli.. pe cat de frumoasa si relaxanta a fost plimbarea, pe atat de nasol a fost finalul, si anume canda venit vremea returnarii bicicletelor..

.. cerusem initial o ora – 3 lei de caciula – insa am depasit termenul cu o ora, iar depasirea se taxeaza cu 5 lei pe ora.. pana aici, nici o problema.. baietii de la centrul de inchiriere sunt manierati si bine crescuti, insa am sfarsit prin a astepta 30 de minute in fata centrului, asteptand sa platim diferenta aia determinata de intarziere, din cauza unui dobitoc..

.. dobitocul in cauza este programatorul/adminul bazei de date.. sa explic..

.. sistemul putea fi simplu: scanezi codul de bare al bicicletei, sincronizezi cu comp-ul, pornesti timer-ul.. la intoarcere, scanezi din nou, resetezi timer-ul si in functie de durata, tarifezi omul.. dar nuuu.. tampitul nu a putut lucra curat si logic.. a facut in asa fel incat achiti ora, ti se scaneaza dupa bicicleta ca sa fie inregistrata ca inchiriata si pleci.. la intoarcere se scaneaza bicicleta pentreu resetare, si poti pleca linistit.. insa retardul a facut in asa fel incat nu poti insera in baza de date decat o ora sau 24 pentru inchiriere, astfel incat daca vrei 3 ore, de exemplu, fie vii la sfarsitul fiecarei ore sa fie scanata bicicleta si sa poti continua, fie platesti o ora, si platesti diferenta la sfarsit.. asa cum am incercat eu sa fac, dar sistemul nu concepea asa ceva, astfel incat baietii nu puteau sa scoata bonul, si pe mine din baza de date, si riscam sa ma trezesc cu ‘nshpe mii de ore de plata pt inchirierea bicicletei.. asta ca sa vedeti ca, oricata tehnologie ar avea unii, tot degeaba.. prostul tot prost ramane..

.. baietii de acolo si-au cerut scuze pt ca, evident, dupa juma’ de ora de asteptat eram plin de nervi.. dar m-am enervat si mai tare ca isi cer ei scuze, cand nu au nici o vina, si le-am zis frumos sa vb cu programatorul si sa i izica ca e un mare dobitoc.. sa isi ia un alt job, de preferinta unul de munca fizica..

.. acum, de fiecare data cand voi mai avea chef de o plimbare, intai ma voi gandi daca merita tura de asteptare si de nervi de la final.. bravo, i’velo.. mi-ati demonstrat ca sunteti romani..

later..

Later Edit:

.. din dorinta de a fi corect, impartasesc cu voi mail-ul primit de mine, din partea Echipei Green Revolution..

Buna!

In primul rand dorim sa iti multumim pentru feedback-ul legat de experienta folosirii bicicletei I’Velo. Orice sesizare ne este de folos pentru ca incercam constant sa crestem calitatea serviciilor pe care le punem la dispozitia biciclistilor.

Asa cum stii deja, centrul I’Velo de la Sibiu a fost deschis de cateva zile iar colegii nostri de acolo sunt in proces de familiarizare cu acest proiect. Prin urmare, vrem sa clarificam cateva aspecte legate de procedura de inchiriere care este acceasi in toate centrele I’Velo din tara, inclusiv in Sibiu:

1.    Rezervarea bicicletelor:
Rezervarea unei biciclete este posibila pentru orice perioada de timp de la 1 ora pana la maxim 24 de ore, dar acest aspect trebuie specificat in momentul inchirierii bicicletei, tocmai pentru a nu interveni achitarea penalizarii de 5 RON, perceputa pentru orice ora de intarziere peste timpul alocat. Ne dorim ca acest proiect sa fie unul onest din perspectiva utilizarii bicicletelor de catre toti clientii centrului I’VELO.

2.    Inchirierea bicicletelor 1H – 24H:
Daca se doreste inchirierea pe o perioada de 3h, se poate solicita acest lucru, tarifarea fiind de 3 RON/h, insumand 9 RON. Inchirierea se poate face pentru orice perioada de timp, intre 1 si 24 de ore, fara a intoarce bicicleta dupa fiecare ora, pentru a se realua tot procesul de inchiriere.

3.    Bon fiscal:
Bonul eliberat de casa de marcat la inchiriere va reprezenta suma platita pentru perioada de inchiriere a bicicletei si nu este limitata la doua modalitati de taxare (3 RON sau 15 RON, pentru 1 ora, respective 24 de ore).

Speram ca informatiile de mai sus au raspuns la neclaritatile legate de inchirierea bicicletelor I’Velo si iti multumim din nou pentru feedback.

Te asteptam cu mare drag la centru de inchiriere!

Advertisements

2 thoughts on “I’Velo..

  1. Nu programatorul/dba-ul a fost de vina, programatorii dezvolta o solutie dupa cerintele clientului (business rules, workflows, etc). Deci daca e cineva de injurat, aceea e firma de inchirieri.

    Like

    1. am gasit si programatori care lasau bug-uri si probleme in spate, si pe alea nu cred ca le-a cerut clientul :)).. acuma, ce au cerut cei de la i’velo, chiar nu am de unde sa stiu..

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s