Let’s Fly..


.. nu, nu o sa vorbesc despre avioane, sau despre mistretii romani care se vor in aer, fluturandu-si urechile si  alte parti nefolositoare ale corpului.. desi, sunt convins ca zi de zi e plin de porci pe aeroport – si nu numai..

.. o sa incerc sa fiu cat mai concis in abordarea noului proiect al dl. Oprescu – in speta, al bucurestenilor – si anume, telegondola de 20 mil. euro..

.. toate orasele mari din romania – si nu numai – (da, am scris cu r mic, pentru ca nu am respect.. da-ma in judecata) au probleme cu soselele.. sunt inghesuite, inclinate, murdare, semafoarele sunt reglate ca pula – asta cand functioneaza, si nu palpaie intermitent ca sa consume curent aiurea.. pline de canale, gropi si idioti la volan care iti fac zile negre si iti taie tot elanul.. dar, daca ar fi sa vorbim de un superlativ, e clar ca ma gandesc la bucuresti.. acolo e chiar dezastru.. uneori ma gandesc cum de isi mai tin oamenii aia masinile, ca sigur nu le renteaza.. pe langa consumul mare inevitabil si ambuteiajele de zi cu zi, sa mai dai si bani pe piese en-gros.. e o situatie aiurea pentru ei.. dar nu e nimic, totul se rezolva.. nenea Sorin are solutia..

.. ce-o zis el, asa?!?.. ma, as putea eu sa imi fac treaba si sa ma ocup de orasul asta?.. as putea.. as putea sa rezolv problemele asa, frumos organizat, rand pe rand?.. as putea..  da’ ce-mi iese mie?.. si cum a devenit o adevarata arta a avea parte de comision – a se citi “a fura” – din bani europeni nerambursabili, nu mai stiu astia cum sa faca sa traga cat mai multi bani, indiferent pentru ce.. sau cat de stupid..  enter telegondola..

.. m-am saturat de obiceiul asta idiot de a ne compara pe noi, veniturile, orasele, soselele, etc.. cu cei de afara, foarte dezvoltati, industrializati, care chiar produc ceva si nu anunta cresteri economice bazate pe banii trimisi in tara de cetatenii aflati la munca in strainatate.. ne tot comparam cu ei, si macar de ar iesi ceva bun din comparatia asta.. sa vezi liderii nostri ca se ambitioneaza si isi vad de treaba.. dar nu.. comparatiile apar cand e in interesul lor sa apara, ca la faza cu telegondola..

.. a venit Sorinel sa ne sufle in ureche ca e obiectiv turistic, si poate fi si mijloc e transport.. si uite ca si alte capitale mari au asa ceva.. si cu argumentele astea se asteapta sa cada lumea de acord.. poate ii iese, cine-s eu sa zic.. ca nu-s din bucuresti.. si daca as fi, sunt convins ca parerea mea nu ar conta.. in schimb, vin si zic ca nu m-ar tenta sa ma enervez in fiecare zi.. sa vad adevarul gol-golut de sus, si sa ma dispere ca nu se schimba nimic.. si sa ma gandesc ca au mai intrat si 20 de milioane, cand ii puteam da pe orice altceva.. cred ca gasim proiecte sau nevoi care ar putae foarte usor sa asimileze banii aia.. dar nu, noi ii dam pe telegondola?!?.. nu sunt eu bucurestean, dar ca un idiot de roman ce ma exist – ca deh, sunt idiot.. inca sunt aici – refuz sa cred ca acela e cel mai bun uz de suma aia imensa.. asa cum a fost si cu spalatoria de masini a demnitarilor in valoare de1,5 mil de euro.. ca doar e criza.. si astia au iesit din buzunarele noastre.. frumos, nu?!?..

.. imi pare rau ca nu mai avem lideri hotarati precum tepes, mihai, etc.. ca ti-l atarnau pe asta de o sarma de troleu si lasau un strajer sa se joace aleatoriu cu intrerupatorul de curent.. se mai gandea Sorinel la telegondola?!?.. tot iute..

later..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s