e-Book..


.. mie unul mereu mi-a placut notiunea de e-book.. nu-s nostalgic sau idiot sa zic ca valoarea continutului sta in coperti si in mirosul de plumb imprimat pe celuloza.. nu consider ca trebuie sa defrisam paduri intregi ca placerea mea pentru citit sa fie maxima.. las astea in seama altora..

.. oricum citesc mult la calculator.. portabilitatea si accesul rapid la informatie oferite de e-book sunt esentiale pentru mine.. ca sa nu mai vorbim ca informatiile pe care le caut nu sunt mereu disponibile la chioscul de ziare de la colt sau celebrele librarii humanitas – care, sa fim seriosi, sunt cam comestibile.. dar unii insista sa le refuze complet..

.. urasc atunci cand am de lucru la o lucrare importanta sau de anvergura, in ale carei pagini trebuie sa se gaseasca informatii importante si cercetari asemenea.. ale caror continuturi si referinte trebuie sa se regaseasca cel putin partial.. iar referinte, de undee?!?.. pai, va zic eu..

.. te apuci fain frumos si cauti acul in carul cu fan – caci, stim cu totii, la bibliotecile si librariile romanesti nu gasesti carti de specialitate – si, in cazul in care il gasesti, te apuci fain frumos si conspectezi si dactiloscrofezi ca nebunu’ tot ce ai nevoie.. da’ de ce plm?!?..

.. de ce naiba nu gasim orice lucrare publicata si in format e-book?!?.. de ce nu poate sa existe o biblioteca mondiala cu exemplare culese din varii locatii si domenii, sa achizitionezi ce ai nevoie si apoi sa poti edita frumos si digital materialul de care ai nevoie?!?.. ceva in genul asta.. si sa nu imi zica mie nea Gheorghe, care e profesor, ca sta el si redacteaza lucrari cu creionul si caietul dictando.. e clar ca toti butonam in cate un word.. so, why the fuck not?!?..

.. intre timp, ma vad nevoit sa imi fut de doua ori retina.. o data analog, o data digital.. planeta de retarzi..

later..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s