Hard life..


.. de mult m-am saturat sa vad cum drepturile si privilegiile animalelor primeaza, iar oamenii continua sa munceasca si sa sufere tot mai mult pentru a le ingadui aceste libertati – in speta, cainii comunitari.. nu ma apuc iarasi sa incerc a explica dobitocilor ca gandesc cu curu’, am esuat.. mergem inainte.. in schimb, am mai analizat un pic situatia si am ajuns la concluzia ca o duc prea bine javrele, sunt invidios..

.. pe bune, au asa o viata grea.. mananci, te plimbi, te pishi pe garduri, te futi in mijlocu’ strazii – sau unde iti vine – pe scurt.. viata de caine – stai in cur si te lingi la pula.. asta, in timp ce oamenii mor de foame, se calca in picioare pentru un loc de munca, mor prin spitale, sub poduri, in razboaie.. muncesc si se zbat zi de zi, ca sa sfarseasca mai rau ca o javra..

.. daca te apuci si tragi linie sa vezi care si de ce conditii beneficiaza, raportat la eforturi.. iti dai seama ca omului nu prea ii renteaza toata truda, ca sa moara de foame sau de frig in propria casa, in timp ce sufla in bec ca sa aiba lumina, asteptand tichetul ala de pensie – ca sa se stearga la cur cu el, si asta, daca a avut ce manca..

.. plus ca, proverbul “cine nu munceste nu mananca” sau “dupa fapta si rasplata” ma face sa gandesc ca javrele ar trebui sa munceasca mai mult ca noi, daca tot face omul 3 ani de parnaie cand isi loveste cainele – dar cainele nu face 3 ani de parnaie daca isi musca stapanul – asa ca, ia.. hai.. schimb de situatie..

.. trimitem javrele la munca, sa faca bani, sa protejeze mediul – si pe noi, in timp ce ne futem goi pusca prin niste tufisuri in parc, sau ne holbam la ceilalti cum ataca canini pasnici ce trec pe langa ei – asta in timp ce suntem protejati prin lege impotriva abuzurilor si violentei fizice.. sunt curios, cam cat timp trece pana sa ne mananca cainii de vii?!?..

.. oricum, cu asa viata grea, mi-ar conveni.. m-as tot holba la stele – si tzatze, si buci; nu uitati, suntem toti goi – in timp ce ascult piesa de mai jos si ma uit cu ochi blanzi la prima catea miloasa ce trece pe langa mine.. doar-doar mai prelungim starea asta de bine.. later..

Advertisements

One thought on “Hard life..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s