Equal..


.. hai sa vedem cate inventii/solutii/produse au oferit barbatii geniali de-a lungul timpului.. si cate au oferit femeile.. dup’aia vorbim de egalitate .. (neo)

Advertisements

5 thoughts on “Equal..

 1. De ce să nu vedem și câte secole de acces la educație au bărbații și câte au femeile?
  Corect ar fi să discuți strict de-alungul timpului în care au avut practic aceleași drepturi. Nu din vremuri în care femeile nu aveau voie nici să învețe să scrie sau să citească, în general. Când societatea le obliga să vadă doar de copii și casă, iar bărbații aveau dreptul să își bage nasul peste tot, normal că ei aveau avantajul.

  Numărul din spate nu vorbește nimic. Cauzele sunt esența.

  Vorba aia, nu compari mere cu pere.

  Like

  1. Adevarul e ca.. nu am fost niciodata egali, si nici nu suntem.. intai am fost noi deasupra – pe motiv ca locul femeii e la cratita (rasist, si dezavantajos pentru femei.. dar le-a si placut la unele).. iar apoi v-ati dat seama ca sfarcurile tari, bulanele epilate, buzele de jos si tocurile sunt arme ascunse dar cu puteri nelimitate – astfel ca ati ajuns voi deasupra.. cu putin mai jos decat minoritarii, dar totusi.. sus..
   oricum, pentru o specie care se presupune ca gandeste cu capul de jos – adica, tipii – am realizat destule.. si inca o facem.. asta cand avem vointa sa va ignoram..
   Si, nu cauta scuze.. au fost femei care au ignorat regulile sau statutul lor social,si au facut ca ele.. gen Emilia Earhart, sau Curie.. totusi, cam putine.. din atatea “independente”.. iar “numarul” ala de care vorbesti, si pe care il mentionam sublim mai sus releva ceva.. un adevar neplacut.. pentru voi..

   Like

   1. Nu relevă nici un adevăr neplăcut.
    Fiecare își are rolul în societate.
    Desigur, într-o perioadă de completă egalitate a șanselor, procentul de soluții și inovații ar fi puțin înclinat spre partea masculină, pentru că creierul vostru e construit mai mult spre așa ceva, deci aveți atu-ul anatomic.

    Nu caut scuze, dar acele femei reprezintă excepții foarte puțin numeroase. Pentru că fără limitări, numărul ar fi fost totuși mai semnificativ.
    Și oricum s-ar schimba situația, repercursiunile rămân în timp, cum egalitatea în drepturi a negrilor nu a disipat nici azi discriminarea lor.

    Nurii feminini au fost folosiți și pentru că bărbații nu le-au permis alte arme, decât acestea. Iar acestea nu conduceau spre nici o educație, ci doar poate o situație materială mai bună care putea doar eventual… cumpăra idei, dar nu le produce.

    Nu e nici un adevăr neplăcut.
    Orice om cu capul pe umeri și ceva minte știe că undeva balanța se înclină, fiecare sex are niște atuuri și niște dezavantaje.

    Singurul adevăr neplăcut e poate că nici bărbații nu pot fără femei, nici femeile fără bărbați.

    Faptul că într-o societate echilibrată (unde nu suntem nici acum, și aici e de vină mentalitatea atât a bărbaților, cât și a femeilor) ar fi 60 sau 70% procentul inovațiilor/soluțiilor masculine, nu înseamnă nici că asta diminuează reușitele femeilor atunci când e cazul, nici nu scade valoarea lucrurilor care le pot face mai bine decât bărbații.
    Iar prin societate echilibrată mă refer la șanse egale, că egali într-adevăr, nu suntem nici măcar om cu om, d-apoi din sexe diferite.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s