Statometru..


.. se pare ca baietii si fetele de la ITNT refuza sa stea o secunda degeaba, si insista sa ne atraga atentia cu proiecte interesante, demne de macar o scurta trecere in revista.. iata-i deschizand portile unui nou proiect catre mediul online.. si cum doi din membrii echipei imi sunt apropiati – Stefan si Cosmina – e imperios sa va zic cate ceva despre el..

.. sa vorbim despre statometru..

Statometru.ro este un website unde instituțiile și serviciile publice primesc note de la cetățeni. A apărut la inițiativa comunității online din Sibiu, în cadrul Open Coffee Club, din dorința de a schimba lucrurile în mai bine, de a semnala problemele existente în cadrul instituțiilor la nivel național sau regional și de a stimula îmbunătățirea serviciilor furnizate.

Proiectul este unul colaborativ, open-source, dezvoltat într-un timp foarte scurt, după modelul Launch48. Statometru.ro permite utilizatorului să aleagă instituția și localitatea dorită și să dea o notă de la 1 la 10 experienței avute cu respectiva organizație. Nota dată este anonimă, rezultatele fiind centralizate cu scopul de a releva percepția publică asupra acelei instituții.

.. am urmarit evolutia pe facebook, insa il gasiti si pe twitter.. a fost distractiv si oarecum interactiv.. aveai senzatia ca esti printre genialii aflati in proces de dezvoltare a aplicatiei.. stiam cam ce o sa faca, dar acum, activ online parca e si mai interesant.. sunt chiar curios cati oameni il vor folosi – ca pareri vor avea despre institutiile statului e oarecum usor de ghicit.. iata o mica parte din activitatea echipei..

.. mai jos aveti comunicatul oficial.. tineti aproape.. later..

Evaluează performanța instituțiilor de stat românești pe Statometru.ro

 17 aprilie 2011, Sibiu (Evenimente): Comunitatea oamenilor pasionați de mediul online din Sibiu s-a întâlnit pe 16 aprilie, la sediul ITNT, pentru a implementa un proiect colectiv, care permite evaluarea instituțiilor statului, numit Statometru.ro.

Statometru.ro încurajează utilizatorii să aleagă instituțiile pe care doresc să le evalueze și să le acorde o notă de la 1 la 10, în funcție de experiențele avute cu respectivele organizații. Voturile sunt centralizate cu scopul de a releva percepția publică asupra instituțiilor de stat. Proiectul colaborativ, voluntar și open-source fost dezvoltat într-un timp foarte scurt, după modelul Launch48. Acest model de lucru presupune ca proiectul să fie gândit, implementat și lansat într-un interval de 48 de ore, în urma unui maraton de programare, design și comunicare.

Ideea s-a născut în cadrul Open Coffee Club Sibiu, la inițiativa lui Ciprian Ciocan, de la Creative BLUE, din dorința de a mobiliza, coagula și responsabiliza comunitatea sibiană. ”Noi ca și cetățeni ne împlicăm tot mai puțin în conducere. Suntem dezamăgiți și adeseori pasivi. Sunt de părere că orice element de implicare socială e o declarație, iar proiectul nostru e menit să reflecte o imagine de ansamblu a sumei declarațiilor individuale. Deși, mulți sceptici se vor grăbi să afirme că Statometru.ro nu va avea nici un impact real, deoarece factorii de decizie nu se vor grăbi să ia atitudine, eu sunt convins că și prin lucruri sau acțiuni mici poți schimba lumea. Avem dreptul și totodată datoria de a ne exprima părerea!” spune Ciocan.

Lucian Todea, CEO al ITNT e de părere că ”experiența realizării Statometrului este foarte interesantă, poate și pentru că e o premieră pentru comunitatea sibiană. Ipostaza în care au fost puși oameni ce în principiu se cunosc, s-au mai întâlnit, au mai povestit, dar nu au muncit cot la cot mi se pare inedită”  Todea afirmă că ”dacă proiectul va căpăta tracțiune vom repeta, cu siguranță, această experiență. Pe viitor așteptăm să ni se alăture din ce în ce mai mulți sibieni pasionați de online.”

”Lansarea website-ului este doar începutul”, promite Ciprian Ciocan. Echipa Statometru.ro va lucra mai departe către centralizarea datelor primite de la utilizatori și realizarea de statistici, rapoarte, topuri de popularitatea și hărți instituționale pentru a identifica și, de ce nu, corecta problemele organizațiilor de stat.

Advertisements

2 thoughts on “Statometru..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s