Odihna vesnica..


.. daca cumva credeati ca macar dincolo va hodiniti, ati gresit amarnic.. si uite de ce..

.. teoretic, suntem un popor de crestini, astfel ca dupa ritul inmormantarii ajungem toti in tarana – acolo de unde am plecat.. dar a cui e tarana, v-ati intrebat?..

.. parintii, bunicii, strabunicii nostri au cumparat parcele/bucati de pamant in cimitir – alias “locuri de veci” – a caror utilitate se vor dovedi dupa ultima suflare – pe care au platit impozit o viata intreaga.. la moartea lor, proprietatea locurilor – sau dreptul asupra lor – s-a transmis urmasilor, care au platit la randul lor impozit, s.a.m.d. .. pana aici toate clare?!?.. bun..

.. na, si dupa ce cumperi terenu’ si platesti impozit pe el – ca deh, asa e legea.. platesti impozit pe orice bun imobiliar/autovehicul/bucata de pamant, catre stat – vine statu’ si zice: “Toate locurile de veci sunt acum ale statului, proprietate de drept!”.. daca nu ma credeti, puteti linistit verifica..

.. astfel ca acum, dupa moartea bunicii – care a platit si locurile si impozite si etc. – copiii ei sunt nevoiti sa mearga la notar, ca sa imparta intre ei.. partea macabra si amuzanta – pe langa faptul ca au aflat ca locurile nu le apartin – e ca in loc sa zica:

– nah, avem 2 locuri.. 1 loc primeste x, si 1 loc primeste y..

.. asa cum era logic, notarul se vede nevoit – obligat de lege – sa dea cate o jumatate din fiecare loc, fiecaruia dintre ei – respectiv x si y.. get it?..

.. really smart..

.. era destul de clar stabilit ca “statul” – reprezentat prin bravii nostrii alesi – ar fura de la oricine, si oricum.. atata timp cat fura.. ceea ce face de vreo 22 de ani.. dar acum vin si intreb: daca am platit n ani impozit pe un teren care nu-mi apartine, inseamna ca statul a luat banii aceia in mod abuziv.. si de ce nu i-as primi eu inapoi?.. si daca nu imi da banii, macar sa imi lase “locurile” drept compensatie?..

.. statul intotdeauna castiga.. si statul roman si mai si.. mai tineti minte pliantele alea funny cu regulile la serviciu?.. gen.. “seful are intotdeauna dreptate”.. e, la capitolul drepturi si obligatii, cetateanul roman are un singur drept si o singura obligatie – sa dea bani!..

.. n-ai voie sa te odihnesti, sa mananci, sa te relaxezi.. munca, munca si iar munca.. nici dupa ce inchizi ochii nu te lasa astia in pace..

.. deci, tineti minte: nu investiti banii in pamant pe luna.. cautati in cimitire.. e mai rentabil.. si sigur o sa ai clienti.. asta pana nu pune si pe ala taxa de mediu, ca doar pute si polueaza omu’ in timp ce se descompune.. maine-poimaine o sa citesti in ziar:

– vand loc de veci, an fabr. 1967, stare foarte buna, proaspat impodobit cu flori si amenajat cu cruce din crom, ajustabila pe inaltime, lampa solara, aer conditionat, mp3 player si port iPod; taxa de mediu – 400 euro, rog seriozitate!

later..

Advertisements

2 thoughts on “Odihna vesnica..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s