Bank Job..


.. nu stiu ce s-a intamplat dupa ’89, sau de atunci incoace.. dar asa, per total.. indiferent de domeniul de interes sau activitate, se poate observa cu usurinta urmatoarea: romanii au creierii spalati..

.. de ce zic asta? well.. o sa detaliez.. dar pana atunci, va intreb.. e unul din voi multumit de sistemul bancar / de servicii in Romania ??? ..

.. daca mi-aduc aminte, la 1 ianuarie 2007 am intrat oficial in U.E. .. daca ma insel in privinta datei, asta e, oricum mi se rupe, pentru ca nu m-a incantat atunci ideea, nu ma incanta nici acum..

.. evit pe cat posibil contactul cu bancile de la noi din tara.. nici nu imi trec prin cap idei naive de genul.. “imi fac credit”.. trebuie sa fi sinucigas.. dar aia nu e singura problema cand vine vorba de aceste institutii financiare..

.. ATM.. alias bancomat.. nici nu stii de unde sa incepi.. in primul rand, sunt destul de rare, cele ale bancii la care ai card.. per total sunt destule.. oricum, ti se ia comision pentru orice operatiune, fie si ea si de verificare a contului – fie ca o faci de pe un atm al altei banci sau a celei de care apartii.. apoi, sunt pur si simplu aruncate, asa, ala-n-dala, ca un cacat in vant.. pe unde au apucat.. in mijlocul trotuarului, langa intrarea intr-o institutie, am gasit unul si cocotat la vreo 2 m de pamant, fixat intr-un perete, dupa care au pus neste scari metalice sa ajungi la el – toate astea ca sa fie siguri ca se formeaza o coada frumoasa in ziua de salar.. si stai si te uiti la bietii oameni cum stau, ca pe vremuri, la lapte.. si asta e un caz fericit, ca de mule ori te duci la el – atm – si gasesti ecrane albastre, screensavere de windows xp, sau mesaje in franceza – care te anunta in mod subtil ca sugi pula, si bani nu primesti, chiar daca ai nevoie de ei, si, teoretic, ai acces la ei 24 din 24..

.. ghisee.. vaiii, don’t get me started.. pot zice ca penisul meu e chiar incantat de faptul ca la orice banca ma duc, orice sucursala, orice ghiseu.. dau de cate o fatuca sexy, machiata si pregatita de actiune.. pacat ac iq-ul e subunitar.. iar creierul meu se simte jignit.. de ce dreq e plin de pisi proaste – scuzati pleonasmul – la toate bancile?.. nu stiu cum le cheama, ce au de facut sau cum.. iti vorbesc urat si se poarta de parca ai intrat peste ele cand erau pregatite sa faca si ele un ban.. se grabesc precum barbatii la insuratoare – asta cand lucreaza – pentru ca in majoritatea timpului povestesc – fie live fie la telefon – cu BFF despre iubi al ei, papuci si calatoritul – stiti si voi, pasiunea fiecarei femei.. iar coada e tot mai lunga, si tu stai ca prostu’acolo, incercand sa iti rezolvi problema.. te grabesti?.. dar da.. problema ta!.. ea e la servici.. timpu’ trece, leafa merge, noi cu drag o frecam la rece.. astea-s asa de jenibile – oare are termen de comparatie ? – incat si daca te-ai duce sa jefuiesti coada ai sfarsi prin a astepta la coada.. desi, e o buna metoda de protejare a bunurilor bancare..

.. operatiuni.. eu raman uimit de “radipiditatea” si validitatea operatiunilor bancare.. magic.. la luat bani ne pricepem, ce-i drept.. orice bun sau serviciu are optiuni de plata cu card-ul, sau rate.. finantare sau credit.. chiar citeam ca, tot mai multi romani apeleaza la credite pentru a profita de concedii in locatii exotice – credite pe care le platesc la intoarcere – idiotii dreq.. aici nu dau vina pe banci.. ce vina are banca pentru faptul ca Gheorghe e retard..

.. dar nu inteleg cum pot fi oamenii atat de prosti.. li se promit verzi si uscate – credte rentabile, fara dobanda, fara avans, doar cu buletinu’- orice, numa’ sa te bagi dreq odata.. bey tampitule, te-ai intrebat vreodata – daca tot e asa “gratuit totul” – din ce dreq face banca aia profit?.. mai citit si voi contractele alea inainte sa semnati..oricum, am observat ca romanii nu mai stiu calcula, nici macar cu un calculator – nu stiu, de lene, sau nu ii mai duce – si pur si simplu, se arunca..

.. dar are si banca vina, ca in taote reclamele face totul sa sune dulce si frumos.. si nimeni – din autoritati – nu o contrazice.. pe vremuri oamenii jefuiau banci din lipsa de bani.. nici acu’ nu au.. dar zilele astea e invers.. ne jecmaneste ea pe noi.. diferenta e ca o face legal.. frumos, nu?..

later..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s