Solidaritate..


.. iar ora pranzului.. din nou dau de Mariner.. ca de, Ziua Marinei.. si-a ridicat velele si a navigat prin toata tara.. evident ca a fost primit cu huiduieli, dar nu prea il afecta.. pai, de ce ma rog ?!..

.. no, si ajunge el la Constanta.. se putea fara speech ?.. ai sinc not.. si ce crezi tu ca zice El Capitano ?..

.. in vremurile acestea generate de criza.. […]

.. cum dreq sa genereze vremurile criza ?.. sau criza vremurile ?.. criza a fost generata de oameni.. de manageri si economisti incapabili sa-si gestioneze resursele si de a executa studii fezabile de piata, in vederea anticiparii efectului de boomerang..

.. si care criza ?!.. asta e un artificiu financiar-bancar, menit sa acopere pierderile si deficitele generate in urma proastei gestionari a bunului public.. in particular, in Romania au fost clare efectele..

  1. n-au fost bani de pensii si salarii – desi se auntase ca nu sunt probleme pe ramura aceea – dar oare de ce nu erau ?.. vorba aia, pensionarii si-au dat partea si actualii angajati cotizeaza luna de luna.. deci, fondurile respective au fost folosite in alte moduri.. va puteti imagina cum ?..
  2. distrugerea sectorului de IMM-uri – puteti zice ce vreti.. IMM-uri nu mai aveam de mult, dar acu’ chiar le-am facut praf.. si sa nu v-aud ca e vina maririi TVA-ului, ca disper.. problemele au aparut birocratic – prin limitari teoretice / legislative, institutii publice dezorganizate care la randul lor genereaza pierdere de timp si de bani.. de subventii sau ajutoare de stat nu mai vorbim.. si colac peste pupaza a aparut si taxa forfetara – idee geniala a lu’ Boc de a suplimenta bugetul statului – care a impins spre prapastie IMM-urile..
  3. luam imprumut de la FMI – de 19 miliarde euro, care 3 luni mai tarziu era empuizat.. cum au reusit ?.. in tot timpul asta, bani la stat au intrat, au intrat si pana atunci..si nu, nu e vina somerilor – somajul e mic, nu e vina bugetarilor – platesc contributii la stat, nu e vina angajatilor la privat, si nu e vina pensionarilor – si-au platit partea.. si-atunci pe unde se strecoara bani printre degetele statului ?..

.. s-a aruncat vina inspre evaziunea fiscala mult prea mare.. zic mult prea mare, pentru ca evaziunea mereu va exista.. legile-s facute de oameni, iar oamenii vor gasi portite de scapare..

.. na bun, avem evaziune..  dar aia nu e treaba statului?.. unde dreq e FISC-ul ?.. pana urli ca n-ai bani, apucate si strange.. a, si sa nu deviem de la subiect.. statul se plange de evaziune.. dar eu vorbesc de veniturile oamenilor – sume pe care s-a obtinut productie si vanzare.. de veniturile alea prost gestionate vorbim.. de fapt si de drept, vorbim de comisioane..

.. sa exemplificam.. azi se anunta cum ca.. in cadrul CFR vor avea loc noi disponibilizari in masa.. si nu, nu e criza de vina, intr-adevar e lipsa fondurilor de vina.. e simplu.. baietii astia fac de doua ori bani nemunciti.. intai furi cat poti, de unde poti.. in cazul CFR – cand ati vazut ultima oara investitii in infrastructura, in servicii si calitatea lor ?.. nee.. noi umblam la micsorarea salariilor.. na, cu toata economia din lipsa de investitii – ca fonduri aveau – si reduceri de personal si salarii, iote un set nou de vilutze si Q7 pentru persoanele aflate in posturi administrative..

.. in tot timpul asta, reputatia firmei – si incasarile – scad.. mie unu’ mi se pare logic si evident ca e asa.. motiv pentru care continui cu aceleasi metode administrative.. asta, pana in momentul in care declari ca nu mai esti rentabil si urli

– faliment !..

.. statul zice

– eu nu am sa iti dau..

.. secunda in care apare solutia..

– hai sa privatizam !..

.. fiind intr-o stare de rahat, suma incasata de stat va fi relativ mica, datorita investitiilor mari necesare ulterior – suportate de cumparator.. insa, pe sub mana, se vor da sume mai mari decat cele declarate, din doua motive:

  • baietii care au luat deciziile astea “geniale” au “favorizat” privatizarea, deci ar trebui recompensati;
  • avand in vedere ca, odata achizitionat CFR, va fi unic concurent pe o piata in crestere si plina dezvoltare, asta constituie un mare avantaj.

.. asadar, sa vorbim de criza.. intr-adevar exista o criza, dar nu una de lichiditati, ci de inteligenta..

.. asemenea persoane incapabile, ale caror scop unic in viata e banul usor, nu vor oferi niciodata solutii fezabile din punct de vedere economic, pe termen mediu si lung..

.. Liderul mai zicea si ca..

.. vremurile nu ne vor supune.. le vom supune noi.. […] pentru a reusi aceasta, este nevoie de solidaritate..

.. apai, mey marinerule, cand veniturile ti-s asigurate, bani-s la ciorap si fetitele-s aranjate si se plimba in masini ale caror valoare depasesc echivalentul a 500 salarii minime pe economie, poti foarte usor sa ne tii discursuri despre solidaritate.. dar noi, astialalti “mincinosi”, fraierii care iti platesc tie salariul, si la restul colegilor tai de breasla – si nu, nu ma refer la politicieni, ma refer la hoti – noi n-avem timp de ea.. suntem prea ocupati sa murim de foame..

later..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s