Mail..


.. na, si trece 1 mai.. zi faina, soare.. sport.. povesti cu vara-mea – la multi ani inca o data, batrane – ajung acasa.. stiti si voi serile alea asa, linistite, in care plutesti si ti-e lene si sa respiri.. butonezi la televizor si stai cumintel, asteptand sa treaca timpul.. una din’aia am avut.. trecuse ceva timp.. no, si inainte de nani, din reflex, trec si pe la laptop.. si vad icoana aia de y!mess care ma anunta ca am mail.. si cum am limbrici si ma zgamaie pe creier, de nu pot dormi, dau click pe ea.. aveam un mail de la okazii – am si eu cont acolo, prinde bine uneori – si continutul pot zice ca m-a deranjat, in cel mai bun caz..

.. mail, primit la ora 2:16 p.m. pe data de 01/05/2010 de la support@okazii.ro ..

Salut,

Din data de 1 Mai, Okazii.ro desfasoara intretinerea periodica a bazei de date.

Tot incepand cu aceasta data Echipa Okazii.ro verifica fiecare cont pentru intretinerea periodica a masurilor de securitate.

Pentru a efectua intretinerea periodica, va rugam sa ne trimiteti urmatoarele documente la emailul nostru:

 1. Copie sau poza de pe Buletinul Dvs de identitate(sau pasaport, permis de conducere);
 2. Copie dupa o factura de utilitati curenta(Gaz, Apa,Curent) – Adresa de pe factura trebuie sa fie acceasi cu cea din buletin(sau pasaport, permis de conducere);
 • Daca in 24h nu vom avea confirmarea dvs. cu datele personale licitatia dvs. va fi anulata;
 • Contul dvs. va fi anulat si nu veti mai putea creea alt cont de pe numele dvs.;

Scopul acestei verificari este de a asigura si a combate frauda din comunitatea noastra.

Multumim,
Echipa Okazii.ro

.. na, pentru necunoscatori, okazii.ro e un alt site, din multe altele – alias targ online – unde utilizatori, cu conturi inregistrate, posteaza anunturi ale diferitelor chestii pe care le pun in vanzare.. fara nici un fel de responsabilitate – fata de obiectele licitate si vandute – din partea proprietarilor paginii, in afara de cea de administrare.. iar postarea anunturilor, a pozelor obiectelor ce fac anuntul, si a promovarii acestora in diferite moduri si pe diferite pagini se fac.. exact.. contra cost..

.. ultimele doua cuvinte deja ma scot din sarite.. contra cost.. dar eu am rabdare cu prostii.. doar ca sa imi demonstrez mie ca sunt prosti.. asa ca, o luam incet..

 • intretinere periodica a bazei de date – foarte bine, si foarte normal.. nimic aiurea pana aici..
 • verificarea conturilor – fa-o, n-ai decat.. ca nu ma deranjeaza..
 • copie dupa buletin

Codul numeric personal sau CNP este codul unic al fiecărei persoane născute în România. De regulă el este atribuit la naştere fiecărui nou născut, din acest motiv el poate fi regăsit pe certificatul de naştere. CNP figurează şi pe buletinul de identitate sau cartea de identitate precum şi pe permisul de conducere. A fost introdus ca element obligatoriu în actele de identitate, de stare civilă şi în alte acte personale printr-un decret prezidenţial semnat de Nicolae Ceauşescu, la 2 martie 1978.

.. via Wikipedia ..

.. da.. se pare ca este necesar, dar nu suficient, ca pentru intretinerea bazei de date, programatorul sa detina CNP-ul meu, adresa si factura de gaz..

.. ma, io m-am holbat pe ci, si inca nu am auzit de limbajul ala de programare.. CNP.. am auzit de C, C++, Turbo C, Visual C, si multe altele.. dar CNP nu.. poate o fi, si sunt eu prost.. rog pe cineva sa ma lumineze, in cazul asta.. dar vin si zic.. ce are pula cu prefectura ?!?.. ce, daca esti admin-ul paginii, a bazei de date. si te ocupi de o intretinere periodica si de verificarea masurilor de securitate – tinand cont ca vorbim de software, abilitati software si gandire abstracta – nu iti poti face serviciul daca nu ai buletinu’ meu la tine in mana?.. te jeneaza?.. ca o aschie pe creier?..

.. si de ce ai avea tu nevoie de factura mea de gaz?.. ca doar scrie in buletin cnp.. nume complet, adresa.. teoretic, daca angajatii okazii stiu si citi, ar fi usor de observat ca datele corespund.. care e utilitatea facturii?.. ce, vrei tu neaparat sa vezi cati bani am dat pe apa calda, sa mi-o spal inainte sa te pun sa mi-o freci?.. ce, imi platesti tu factura?.. imi dai subventie pentru ea?.. am depus acte pentru credit bancar?.. de unde pana unde ?!?..

.. si de ce mi-ai verifica tu mie datele.. nu faci nimic, nu ai responsabilitati, nu poti fi acuzat sau verificat pentru validitatea anunturilor sau calitatea produselor puse in vanzare.. si nu oferi factura fiscala nimanui ca.. hey.. nu ai pe ce.. decat daca se considera factura anuntul ala pin sms cum ca.. da.. contul meu a fost incarcat cu 10 euro de pe telefon, ca fara.. pula vad eu anunt postat pe pagina.. pardon, licitatie activa.. formuleaza cum vrei, dar iei bani pe un serivicu..

.. dar cea mai tare perla e aia de la final..

 • Contul dvs. va fi anulat si nu veti mai putea creea alt cont de pe numele dvs.

.. sa presupunem ca ideea din spatele cererii lor e de a preveni fraudele si tzepele online, prin intermediul paginii lor.. pai daca cineva a pornit din start sa dea tzepe, isi da numele adevarat, mai boule?.. normal ca nu.. aia in primul rand.. in al doilea, daca l-a dat pe al meu.. singuru’ care sufera sunt eu, ca si sa vreau sa mai imi fac cont, nu pot.. iar el continua cu tzepele.. pe cine ai ajutat?.. pe amaratii aia tzepuiti?.. nuuu.. pe tine.. e o metoda legala de a-ti scapa funduletul de arsuri.. desi, tehnic vorbind, nu aveai nevoie..

.. astfel ca rumeg din nou, si ajung la concluzia urmatoare:

 • daca e un mail pe bune.. cei de la okazii sunt neste dobitoci, iar asta e o noua metoda de control.. ca sa nu zic ca e chiar ilegal..
 • daca e mail din’ala de cules date private – ma baieti, fiti mai atenti la formulare ma.. desi, cine stie.. poate, in general , va merge.. la ce iq au romanii in ultimul timp..

.. asa ca, oricine mi-ai trimis mail-ul.. poti sa stai in limba, sa scrii rezolvari la algebra superioara, si sa i-o pui lu nevasta-ta.. toate in acelasi timp.. da’ copie dupa buletinu’ meu nu vezi curand.. sterge cate conturi vrei, ma fut in el.. netul e mare..

later..

Advertisements

2 thoughts on “Mail..

 1. ^ cine`i de vina ca tu le`ai cazut in plasa ?! cum sa crezi asa ceva ?! nu ti s`a parut nimic hilar la faptul ca`ti cereau factura de gaz si muuulte altele ?! :))
  acum ai aflat si tu ca neatentia ( ca sa nu zic nepriceperea sau ceva mai urat ) se plateste !

  Like

 2. tocmai am fost pacalit de treaba asta dar nu e problema maine merg sa depun plangere la politie in caz ca imi folosesc datele sa fie prinsi!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s