Vanghelie..


.. in caz ca nu stiati, unele limbi sunt moarte.. altele se adapteaza, si altele apar peste noapte.. asa s-a si intamplat acu’ multi anisori cand micutul Vanghi a rostit primele sale cuvinte mamei.. “care este“.. nu stiu de ce, dar am vaga senzatie ca saracu’ academician Pruteanu se roteste in mormant ca un titirez la turatie maxima cand specimenul mai sus mentionat incearca sa se exprime, si reuseste sa scoata o logoree de toata frumusetea pe cavitatea sa bucala.. cred ca la apocalipsa dupa romani vine aia cu coasa, si dupa Vanghi vine nenea Pruteanu cu neste bastonase nelubrifiate, numa’ bune de infipt in cur..

.. revenim.. orice limba recunoscuta isi castiga dreptu de a avea dictionare explicative si de traducere a textelor.. nu spun ca merita ‘nea Vanghelie acest privilegiu, dar putem spune ca e merituos.. el va fi cel pe care, peste ‘nspe mii de ani, romanii il vor arata inca cu degetul.. si ca sa vedeti ca sunt documentat, luati de va mirati..

Daniel Marian Vanghelie este, din 28 februarie 2007, preşedinte al Organizaţiei PSD Bucureşti şi primar al sectorului 5 Bucureşti, mandat câştigat prima dată în 2000 şi recâştigat în 2004. Cariera politică şi-a început-o în 1993 când a intrat în PDSR. Între 1993 şi 1996 a fost vicepreşedinte la departamentul de organizare al partidului, sectorul 5, iar din 1996 a devenit preşedintele organizaţiei PSD al sectorului 5.
Deficienţele în exprimarea corect gramaticală a limbii române l-au propulsat pe Vanghelie în atenţia continuă a jurnaliştilor. Grupul Şcolar Industrial “Alexandru Sahia”, actualul liceu teoretic “Lucian Blaga” din cartierul Pantelimon, şcoala în care Vanghelie şi-a început studiile liceale era, în perioada comunistă, un liceu din categoria celor prost cotate. Foaia matricolă din acea perioadă arată că, după ce a terminat anul I cu media 5,45, Vanghelie şi-a întrerupt studiile.
În 1997, la aproape 30 de ani, s-a înscris la Liceul “Dimitrie Bolintineanu”, în clasa a XI-a, cursuri seral, pe care le-a terminat trei ani mai tirziu, o data cu cîştigarea Primariei Sectorului 5. Vanghelie îşi ia diploma de bacalaureat la 33 de ani. Ulterior s-a înscris la două facultăţi particulare, Drept şi Ştiinţe Economice, dar la ultima a renunţat din lipsă de timp şi pentru că a considerat că experienţa din afaceri îi oferă o bază suficient de solidă de cunoştinţe.

.. via Gazeta de Olt ..

.. apropo de traduceri.. chiar are nevoie ‘nea Vanghelie.. din romana in vanghelina si invers, ca de nu ne doare neuronu’ incercand sa procesam asa zisele lui “propozitii”.. am zis sa fiu baiat gigea, si sa exemplific.. asa ca va invit a lectura un top al elucubratiilor domnului primar..

 1. Nu exista fiinta umana, fie ca locuieste in Africa, in Asia sau in Rahova, care sa nu fi vazut un film, sa nu fi rupt o floare, o fata sau un baiat, dupa cazul care este fiecare.
 2. Numai cine nu lucreaza nu poate sa i se impute ca poate sa fie si mici greseli, dar nu astea.
 3. De cand ma stiu eu copil, ma urcam in pom si mancam corcodusi.
 4. Cine nu are loc de mine… nu ma intereseaza… sa se inghesuieste!
 5. Acel tanar care s-a transformat in 300 este vorba de unul singur.
 6. Soarta mea a fost hotarata de destin.
 7. Vocea mea se va face auzita oriunde. Si pe sub apa.
 8. Sunt oameni tineri, oameni care sunt prezenti aici in fata si pe care vreau sa le multumesc.
 9. In ultimii cinci ani este anormal sa mergem cu masinile si cu transportul in comun care mergem.
 10. Deci prezenta mea e datorita starii Bucurestiului in care ne aflam.
 11. M-am saturat sa facem dosare noi lor si noi noua.
 12. Tre’ sa vedem cum putem sa rezolvam o parte din problemele romanilor si nu cu asemenea formule de a spune ce tre’ sa invete romanii si unde gasesc pe goagal, gagal cum ii zice, gugal gagal gulgal asa. Unde gasim papadia unde gasim nu stiu ce si unde ne interesam de Herodot.

.. acum, ca ati digerat informatia, spuneti-mi voi mie.. e asta imaginea unui om citit, cu facultate, elocvent si docent.. care sa merite a fi lider de partid, demnitar roman sau primar ???.. ma rog.. daca asta are PSD de oferit ca fiind un varf de lance a membrilor partidului.. i rest my case..

Advertisements

2 thoughts on “Vanghelie..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s