Shmecherainen..


.. o zi de vara, ca oricare alta.. dimineata devreme.. inca rece afara.. agitatie in toi.. galagie.. zgomot.. lume trecand in stanga si in dreapta, in drum spre servici.. toate perturbate de aliura unui personaj fantastic, ce nu-si gasea locul in peisaj..

.. se exista un el.. la un colt de strada.. lovind agitat cu pingeaua pantofilor lui ascutiti, cu bot de rata, asfaltul.. parca in criza de timp.. atragand atentia trecatorilor si inspirand teama in sufletele lor..

.. intre pantofii lui negri si luciosi si pantalonii de trening rozalii cu dungi albe pe lateral, scoteau capul, timide, la lumina, neste fire de par lungi si negre.. pe post de sosete..

.. pachetul vestimentar este completat de un maieu negru pe care este gravat cu pietricele lucioase “D & G”.. o jaca de vinilin negru si lucios, larga, cu buzunare cu fermoar.. si una bucata sapca cu inscriptiile echipei New York Yankees..

.. ca accesorii mentionam un ghiul auriu, cateva inele argintii, un ceas ieftin si ditamai lantul la gat.. fara a uita indispensabila unealta fumigena dintre degetele mainii drepte..

.. personajul.. un mascul adolescentin.. la vreo 17 primaveri.. micut pentru varsta lui, inalt la vreo 2 elevi de clasa 1-a, cu masa corporala mai mica decat a unei muste pugiliste.. cu un ten de culoare nedefinita.. maro, dar cu tente roz.. un maroz cacaniu.. slefuia o portiune de trotuar lunga de vreo 5 metri, din dreptul unei cabine telefonice.. ca orice alta persoana din jur, se prezentase la timp la locul de munca, dis de dimineata, pe metereze, pregatit de a-si aduce aportul in societate.. facand avansuri femeilor ce treceau pe langa el, si cersind de la restu’ bani, tigari, etc.. cu ajutorul uneltei vocale, intitulata apelativ, ” shefu’ “.. pe care ulterior ii ameninta verbal cu diferite activitati violente si niscaiva injurii legate de organe contondente si rude de grad 1 si sex feminin..

.. la un moment dat cetateanul ia o pauza de la activitatea obositoare, pentru a efectua un apel telefonic, de la cabina telefonica aflata in imediata apropiere.. cu mersul sau periculos, si atitudinea fioroasa purcede in cabina.. acolo, introduce o cartela in aparat, formeaza un numar telefonic de 6 cifre, si la scurt timp dupa, incepe o conversatie telefonica..

– alo, da !?!

– da, am fost, lasa-ma in pace..

– da-o dreq, ce ma intereseaza pe mine.. ?

– da, mami, am mancat..

– nu-i adevarat, nu l-am batut..

– de ce mami ??? (ii dau lacrimile si vocea se subtiaza)

– da nu-i corect tu mami, te rog.. nu ma bate.. […] nu vreau acasa, mai stau.. inca 10 minute.. cum???..  bine.. vin imediat..

.. personajul isi sterge secretiile apoase de sub ochi, iese din cabina.. preia din nou aliura mai sus definita, se uita in stanga, in dreapta, si apoi dispare tacut in multime..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s