Jon Lord la Bucuresti..


JonLord_officialSala Palatului gazduieste joi, 5 noiembrie 2009, concertul extraordinar sustinut de Jon Lord. Spectacolul va incepe la ora 20:00.

Publicul va asculta capodoperele Deep Purple: integrala “Concerto for Group and Orchestra”, “Pictures of Home” sau “Child in Time”, impreuna cu alte piese selectate din mai mult de 15 albume Solo compuse de Jon Lord.

Jon Lord compune muzica si este cunoscut ca interpret de orga Hammond. Jon Lord a inventat un gen muzical special format dintr-un amestec de muzica rock si muzica clasica. Membru in Deep Pruple, Whitesnake, Paice, Ashton & Lord si altele, avand numeroase colaborari cu artisti consacrati, gazda concertului din 5 noiembrie are invitati pe masura.

Legenda Deep Purple va urca pe scena alaturi de Steve Balsamo, Kasia Laska si Orchestra Filarmonica din Ruse dirijata de Naiden Teodorov.

Cea mai buna compozitie a sa, “Concerto for Group and Orchestra”, a fost interpretata la Royal Albert Hall in 1969 impreuna cu Deep Purple si “Royal Philarmonic Orchestra” din Londra. In septembrie 1999, la aniversarea a 30 de ani de la premiera fascinantei compozitii, concertul a fost reinterpretat de “London Symphony Orchestra” sub bagheta distinsului dirijor Paul Mann.

Jon Lord a anuntat ca va canta la Bucuresti cu “Bulgarian State Philharmonic Ruse”. Filarmonica a fost infiintata in 1948, 60 de ani in care a fost dirijata de renumiti maestri ai Bulgariei si invitati de peste hotare: Kurt Masur, Carlo Zecchi, Valery Gergiev si Evgeny Svetlanov.

Jon Lord a acceptat invitatia de a prezenta publicului din Romania o capodopera contemporana aplaudata in toata lumea si deosebita prin amestecul perfect de stiluri muzicale ce l-au consacrat. Intr-un mesaj pe pagina de internet a artistului, Jon Lord declara: “Va anunt ca nu m-am pensionat!”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s