Audio embedd pe WordPress..


.. cred ca nu sunt singurul care a vrut la un moment dat sa posteze pe blog un fisier audio, o melodie relevanta – dintr-un motiv sau altul – la momentul respectiv.. problema e ca se intampla prea des ca melodia cu pricina sa nu fie disponibila pe net (youtube, trilulilu, etc) sau daca e, are atributul “embedd disabled by request”, in traducere – e pe net, dar nu te lasa sa o pui pe blog.. ok.. solutia? e, am gasit-o azi si o impartasesc cu voi.. mai ales ca alexandra era curioasa cum am facut..

.. nu o sa fiu foarte elocvent, in schimb o sa incerc sa fiu simplu si practic in exprimare, ca sa inteleaga toata lumea.. sa o luam cu inceputu’..

.. cei de la WordPress aveau de ceva vreme implementat un plugin pentru inserare/playback de fisiere audio, limitat la cele cu extensia .mp3, dar erau neste chichitze acolo.. documentandu-ma, am aflat ca erau doar doua solutii:

  1. prima era sa faci upgrade la contul de WordPress detinut – chestie pentru care, evident, plateai o suma lunara, astfel ca primeai mai mult spatiu de stocare si acces la plugin-ul mai sus mentionat, direct din spatiul alocat contului tau (adica, ti se permitea sa faci upload de fisiere .mp3 pe contul de wordpress, iar apoi plugin-ul facea restul)..
  2. a doua era sa detii un cont/spatiu de stocare oriunde altundeva pe web (chestie pentru care de obicei platesti, dar nu neaparat) si sa oferi plugin-ului adresa/locatia unde se afla fisierul respectiv (nu uitati, TREBUIE sa fie .mp3) ca el sa faca playback in articolul/comment-ul/pagina voastra de WordPress..

Nota: din cate am retinut, fisierele au o limitare de dimensiune de 25 Mb..

Later edit: am incercat, iar limita teoretica impusa de WordPress nu se aplica practic. Astfel ca, fisierul poate avea orice dimensiune, atata timp cat mai aveti spatiu disponibil in contul vostru WordPress..

.. e lesne inteles ca nici una din solutii nu mi-a convenit.. prima din motive financiare, iar a 2-a era ca si cand te scarpini invers.. mult prea multa munca sa faci o piesa sa cante in blog.. asa ca am dospit.. si am gasit urmatoarea solutie..

.. contul standard (gratuit) de WordPress are limitare la numarul/tipul fiserelor media care sunt permise a fi urcate  pe server.. dupa cum se vede in imaginea de mai jos..

media.. ideea din mintea mea era sa pacalesc cumva wordpress-ul.. mai precis, limitarea de extensii impusa.. evident ca aveam unealta la dispozitie, dar v-o arat si voua.. important e sa retineti ideea, nu neaparat uneltele..

Nota: pentru cei care se descurca le zic de acum rezumatul – salvati fisierele .mp3 ca .pdf, le faceti upload pe server-ul wordpress, si apoi dati plugin-ului audio adresa/locatia fisiereului.. that’s it, enjoy..

.. continuam..

.. am folosit Notepad++ pentru editarea extensiei fisierelor audio.. de ce .pdf?.. m-am jucat vreo 5 minute si am obervat ca salvate .pdf, fisierele audio nu vor fi deschise de Adobe Reader – va da eroare, evident de ce – dar adaugate in playlist-ul de Winamp vor fi redate fara nici o problema.. si am presupus ca plugin-ul audio de WordPress va face la fel.. am avut dreptate.. de ce Notepad++?.. pentru ca era deja instalat, si e foarte util si usor de folosit.. e multivalent.. poti edita de la fisiere .txt si .html la fisiere .php si multe altele.. plus ca e gratuit..

notepad1.. intrati la sectiunea de Download, si alegeti fisierele binare, iar fisierul ce trebuie descarcat va este indicat.. in imaginile de mai jos..

notepad2notepad3.. veti fi redirectionati catre pagina de download.. veti descarca/salva fisierul unde doriti iar apoi puteti rula programul de instalare.. acesta nu necesita configurari extra.. iar programul poate fi rulat imediat dupa instalare..

notepad6.. nu va ramane acum decat sa editati cu Notepad++ fisierul audio ce doriti a fi inserat pe wordpress, sa-i salvati extensia din .mp3 in .pdf si sa-i faceti upload pe server, in sectiunea Media prezenta in Panoul de Control al contului vostru.. e simplu..

.. fie deschideti Notepad++, si cu acesta selectati File -> Open, deschizand astfel fisierul audio dorit pentru editare..

sau

.. cu Windows Explorer, navigati pana unde se gaseste fisierul audio pe cd-ul / dvd-ul / stick-ul / hdd-ul vostru, click dreapta -> Edit with Notepad++..

.. pentru a schimba extensia fisierului, in Notepad++..  File  -> Save a copy as -> .. si in loc de .mp3 la sfarsit, treceti .pdf..

notepad9.. odata fisierul urcat pe serverul wordpress, se retine locatia sa si se introduce in plugin-ul audio, in fereastra de editare a articolului/paginii voastre, astfelfisier

player

rezultatul e un player audio ce arata astfel

http://locatia_fisierului

.. auditie placuta si spor la blog-uit..

later..

Advertisements

2 thoughts on “Audio embedd pe WordPress..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s