Obligatoriu..


Cum vedeti impunerea unei asemenea masuri? Este ea oportuna pentru Romania sau poate crea o atmosfera neplacuta ?

Eu sunt de acord cu votul obligatoriu, dar societatea nu este pregătită în prezent pentru asta. Cred că peste patru sau opt ani, ar fi binevenit un astfel de sistem şi în România, pentru că, în Grecia, votul este obligatoriu, iar în Republica Moldova, cetăţenii moldoveni se luptă să îşi obţină cetăţenia ca să voteze, iar tinerii din România nu vor să îşi exercite dreptul de a vota”, a explicat Elena Băsescu.

.. sa indraznesc sa comentez?.. evident..

.. in primul rand.. nu ne intereseaza parerea domnisoarei Basescu.. pe mine unul sigur nu.. adica.. de ce au fost adresate intrebarile chiar ei.. e adevarat, e un cetatean al Romaniei, ca oricare altul – rog sa notati asta – si este in masura, chiar are dreptul, sa-si exprime opiniile.. indiferent cat de stupide ar fi ele..

.. in al doilea rand, am fi recunoscatori daca omul politic mai sus mentionat ar mai rasfoi niscaiva carti.. ale caror notiuni ar fi trebuit sa le cunoasca pana acum.. ca sa nu mai pomenim ca o oarecare diplomatie in exprimare ar fi recomandata..

VOT, voturi, s.n. 1. Exprimare a opiniei cetăţenilor unui stat în legătură cu alegerea reprezentanţilor lor în organele de conducere; opinie exprimată de membrii unei adunări constituite în legătură cu o candidatură, cu o propunere sau cu o hotărâre; adeziune dată în acest scop. ♢ Vot de încredere (sau de neîncredere) = vot prin care un parlament aprobă (sau respinge) politica guvernului ori un act al acestuia. Drept de vot = drept al alegătorilor de a-şi exprima voinţa pentru alegerea reprezentanţilor în organele reprezentative ale statului; sufragiu. 2. Mod de adoptare a hotărârilor de către organele de stat, obşteşti etc. 3. (În sintagma) Vot de blam = sancţiune prin care o colectivitate organizată îşi manifestă prin vot dezaprobarea faţă de o acţiune, de o atitudine etc. a unui membru al ei. – Din fr. vote.

DREPT4 ~uri n. 1) Ceea ce este conform cu legile raţiunii, cu legalitatea socială, cu tradiţiile etc.; dreptate. L-a acuzat fără ~. 2) Capacitate de a face sau de a nu face ceva. ~uri şi datorii. 3): ~urile omului totalitate a principiilor şi prevederilor general admise pentru realizarea personalităţii umane. /<lat. directus

OBLIGATÓRIU, -IE, obligatorii, adj. Care trebuie urmat întocmai, care trebuie făcut, îndeplinit; impus. ♦ (Rar) Care nu poate lipsi; indispensabil. [Var.: obligatór, -oáre adj.] – Din lat. obligatorius, fr. obligatoire.

DEMOCRAŢÍE, democraţii, s.f. Formă de organizare şi de conducere a unei societăţi, în care poporul îşi exercită (direct sau indirect) puterea. – Din fr. démocratie.

(vezi DEX)

.. ceva nelamuriri?.. nici o problema, dezvolt..

.. reclama la Sprite ar trebui sa ramana o reclama, si sa lasam instinctul de turma.. eu, ca cetatean al Romaniei, zic: nu ma intereseaza ce face Grecia, Moldova, si oricare alt stat, membru U.E., European, sau nu.. sunt la mine in tara, am dreptul si vointa si libertatea de a face cum imi convine mie – dáia ii spune independenta.. dáia ne-au murit stramosii pe campurile de lupta..

.. Moldova? da mey.. s-au saturat oamenii, vor democratie, independenta, libertate.. si se lupta inversunat pentru a le obtine.. bravo lor, eu le urez succes..

.. nu va da cu rest inca?.. o sa va dea mintenas ..

.. Romania e o tara oficial democratica din ’89, ca si-asa tot auzim de anul ala mereu.. bun.. ce e democratia ? scrie mai sus.. pe scurt: cetatenii isi exercita in mod liber opinia, parerea, puterea.. perfect.. nu prea e pus in practica la noi, dar trecem peste..

.. conform spuselor domnisoarei, Moldova se lupta pentru dreptul la vot.. asa e, nu contest.. vor oamenii sa aiba capacitatea, libertatea de a-si exercita sau exprima parerile privind candiaturi/legi/etc. prin vot secret..

.. na acu sa imi zica si mie cineva. unde naiba e scris, sau subinteles, ca oricare din acestea sunt obligatorii??? NU SUNT..

.. avem toti obligatii finaniciare fata de stat, evident.. responsabilitati – alias obligatii – dar nu sunt obligat sa votez, sa nu votez, si de ce.. si cu cine.. si etc.. asta e un fel de rasism invers.. nu de mult, femeilor li se interzicea sa voteze.. inainte de asta, negrilor.. acu aplicam metoda inversa?

– nu vrei sa votezi? pai ce.. e dupa tine ?!?..

.. asa ca.. omul politic Elena Basescu pare a fi intr-o masura comunist.. desi avea pana de curand tangente cu PD.. ceea ce mie nu imi e pe plac.. convingerile politice ale dansei nu le discut.. cetateanului Elena Basescu ii spun: daca doriti sa va treziti duminica dimineata, sa va aranjati, si sa mergeti vesela la votare, sa va exercitati dreptul – indiferent in favoarea cui – va rog, n-aveti decat.. dar mie sa nu imi impuneti ce sa fac cu timpul meu, ca ne suparam..

.. obligatoriu my ass.. later..Advertisements

3 thoughts on “Obligatoriu..

 1. 😉
  dupa cum ziceam:votez daca am chef si pe cine…
  cheful vine poate,insa problema e pe cine sa votez?:))ca atunci cand vine vb de ales pe cineva sunt ca si cetateanul turmentat:))eu cu cine votez?:))interesele celorlalti sunt f importante asta pana i-am ales ca apoi le e egal de noi…

  Like

 2. mai, eu nu t judec.. voteza.. dk vrei.. voteaza p cine vrei.. aia era si ideea democratiei.. si a drepturilor.. nu e un privilegiu acela de a merge la vot, e un drept.. la care am dreptul sa renunt :))..

  Like

 3. cat se poate de direct,neo:)mergi la vot daca vrei…votezi pe cine vrei…si asta fara sa iti impuna x sau y ceva.doar suntem liberi sa ne exprimam pareriile,ganduriile,etc.
  daca vine una si zice ca babacii:”fata/baiatu’,votul e obligatoriu si trebuie sa fie ales x ca asa fac si ceilalti…ce noi sa fim mai prejos decat ei?”atunci poate sa mearga de pe acum si sa astepte la usa sa fie prima:))in urma ei sigur nu vor fi prea multi mai ales ca tineriilor le cam e egal de politica din ziua de azi:))
  de obicei eu votez daca am chef si am pe cine…

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s